Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

odigiesgia blog

Οδηγίες για τη δημιουργία μπλογκ

1. Βήμα 1.Πηγαίνετε στο https://www.blogger.com/start
2. Κάντε κλικ στο βέλος Δημιουργία Ιστολογίου
3. Ακολουθώντας τα βήματα της σελίδας δημιουργήστε ένα λογαριασμό google, εάν δεν έχετε ήδη

4.Βήμα 2: Διαλέξτε το όνομα/τίτλο του μπλογκ και το όνομα της διεύθυνσης

5. Βήμα 3. Συνεχίστε με την επιλογή των προ-επιλεγμένων φορμάτ του μπλογκ (το φορμάτ είναι κάτι που μπορείτε να αλλάξετε στη συνέχεια)
6. Από τις επιλογές της πρώτης σελίδας μπορείτε να γράφετε, επιδιορθώνετε και να δημοσιεύετε τις καταχωρήσεις σας (κάντε κλικ στις αναρτήσεις/postings)
7. Θυμηθείτε να αποθηκεύετε τις αλλαγές που κάνετε

2 σχόλια:

stella είπε...

Το άρθρο με τίτλο αναπαράσταση και λαϊκή κουλτούρα αναφέρεται στη σχέση μας με τα ΜΜΕ η οποία επηρεάζεται περισσότερο απο τις ασχολίες μας και λιγότερο απο την απόλαυση που προσφέρει το κάθε προϊόν. Γίνεται μια προσπάθεια να κατανοήσουμε τα ΜΜΕ και τις εικόνες αυτών, με τη βοήθεια της σημειωτικής στη γλωσσολογία και την εφαρμογή των σημειωτικών μεθόδων σε συστήματα επικοινωνίας. Μέσω αυτής καταλαβαίνουμε ότι τα γλωσσικά συστήματα είναι αφηρημένα αφού οι λέξεις αναφέρονται σε έννοιες. Επιπλέον, η εφαρμογή της σημειωτικής συνάντησε προβλήματα αφού κυριαρχούσαν οι οπτικές εικόνες και κατηγορήθηκε ότι προσεγγίζει τα κείμενα απο υπερβολικά στενή οπτική γωνία. Ακόμη, τονίζεται ότι και οι τηλεθεατές μπορούν να συμμετέχουν στην κατανόηση των εικόνων και των φωτογραφιών και να εφαρμόζουν σε αυτές τις δικές τους εμπειρίες. Οι ειδησεογραφικές φωτογραφίες κατανοούνται στο πλαίσιο της λειτουργίας τους ως τεκμήρια ή ως μαρτυρίες. Ζητήματα αναπαράστασης της πραγματικότητας τίθενται και στο μύθο. Για παράδειγμα στις σαπουνόπερες τίθεται το ζήτημα της αναπαράστασης των γυναικών. Τέλος, στο άρθρο τονίζεται οτι και οι εκπομπές επειγόντων περιστατικών που βασίζονται σε πραγματικές ιστορίες θέτουν ζητήματα για την αναπαράσταση που είναι δύσκολο να τα κατανοήσουμε με τη βοήθεια της σημειωτικής.

barbara είπε...

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΡΘΡΟΥ
ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΕΣΤΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΕΙ Η ΛΑΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΡΕΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΙΩΤΙΚΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΒΟΗΘΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΜΕ ΕΥΚΟΛΙΑ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε.ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΚΡΙΣΤΙΝ ΓΚΕΡΑΤΥ, Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΙΩΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΈΥΚΟΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΑ Μ.Μ.Ε ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΤΥΠΟΣ.ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΟΝΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΙΑ ΟΠΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. ΑΚΟΜΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΣΗΜΕΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε. ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΗ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΠΟΥΝΟΠΕΡΑ. ΩΣΤΟΣΟ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΙΩΤΙΚΗΣ. ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΟΤΑΝ ΟΙ ΦΕΜΙΝΙΣΤΡΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ "ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ" ΚΑΙ ΣΤΙΣ "ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ".ΤΕΛΟΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΣΟΥΝ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΟΥΜΕ.ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ