Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

o stokhos toy blog

Η φιλοσοφία του μπλογκ
-Το μπλογκ περιμένω να γίνει ένα ανοιχτό πεδίο διαλόγου
1. μεταξύ εσάς και εμένα
2. μεταξύ εσάς και της βιβλιογραφίας που θα χρησιμοποιήσουμε,
3.μεταξύ εσάς και της πραγματικότητας των ΜΜΕ που θα εξερευνούμε
-Από το μπλογκ σας περιμένω να φαίνεται εβδομαδιαίως η τριβή σας με τα θέματα που συζητάμε. Αναμένω περισσότερο τον προβληματισμό σας παρά ξεκάθαρες απαντήσεις, τις προεκτάσεις που βλέπετε ότι τα θέματα που συζητάμε μπορεί να έχουν για εσάς. Καινούργια ερωτήματα που δημιουργούνται. Θέλω επίσης να δω με ποιους τρόπους η ανθρωπολογία όπως τη βιώνετε μέσα από τα χρόνια σπουδών σας θεωρείτε ότι μπορείτε να σας βοηθήσει σε αυτό το «ταξίδι».
-Τέλος περιμένω την πρακτική εφαρμογή αυτών των προβληματισμών σας μέσα από μικρές ‘ασκήσεις’ εθνογραφίας των ΜΜΕ που θα σας δίνονται.
-Πιο συγκεκριμένα στο μπλογκ θα πρέπει να περιλαμβάνονται κάθε εβδομάδα:
1. Περίληψη από ένα κείμενο της βιβλιογραφίας της κάθε εβδομάδας (κύριες ιδέες, αυτό που σας έκανε εντύπωση, πώς νομίζετε ότι αυτές οι ιδέες μπορούν να σας βοηθήσουν ή όχι)
2.Μια καταχώριση με την προσωπική σας ‘διαδρομή’ μέσα στην εβδομάδα, δηλ. τι νιώσατε, κερδίσατε ή ενοχληθήκατε από τη δουλειά σας με το μπλογκ
3.Εφαρμογή των ιδεών και των μεθόδων που ξεχωρίσατε σε μια πρακτική εθνογραφίας που θα σας δοθεί.
4. Η τελική μεγάλη παρουσίαση θα είναι η παρουσίαση του μπλογκ σας και των προσωπικών σας σκέψεων για αυτό.

2 σχόλια:

stella είπε...

Τα ΜΜΕ σαφώς και επηρεάζουν τον τρόπο συμπεριφοράς και σκέψης των περισσότερων ανθρώπων. Απο αυτά επηρεαζόμαστε και πολλές φορές καθοδηγούμαστε όπως για παράδειγμα στο ντύσιμο. Δεν είναι λίγες οι φορές που που δείχνουμε ενδιαφέρον στον τρόπο με τον οποίο προβάλλει τα ρούχα ο κάθε σχεδιαστής, απο τα χρώματα και τα σχέδια που χρησιμοποιεί. Επιπλέον, ακολουθόντας την μόδα επηρεαζόμαστε απο τις εικόνες της τηλεόρασης, τα χρώματα ή ακόμα και τον ήχο που πολλές φορές μας προδιαθέτει ανάλογα με το ύφος του.

barbara είπε...

ΛΑΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ
ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΑ Μ.Μ.Ε.ΑΝΑΠΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΩΔΙΚΕΣ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ, ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΣΗΜΕΙΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΛΟΓΟΥ.ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΚΥΡΙΩΣ ΟΠΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ, ΤΑ Μ.Μ.Ε. ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΕΠΙΣΗΣ Η ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΒΟΗΘΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΜΕ ΕΥΚΟΛΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ.ΤΕΛΟΣ Ο ΗΧΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ.